پایان دور سوم مذاکرات شرم‌الشیخ | موافقت حماس با آزادی اسرای صهیونیست (۱۶ مهر ۱۴۰۳) حمله پهپادی دوباره یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) آمریکا: پیشرفت زیادی در مسیر توافق غزه حاصل شده است ترامپ برنامه سفر به خاورمیانه ندارد حمله وحشیانه پلیس آلمان به تظاهرات همبستگی با غزه + فیلم حماس ادعا‌ها درباره پیکر شهیدان السنوار را تکذیب کرد بارزانی: نمی‌خواهیم منبع تهدیدی برای ایران باشیم کشتی تحریم‌شده ایران در بندر برزیل پهلو گرفت پارلمان اسپانیا تحریم تسلیحاتی صهیونیست‌ها را تصویب کرد مازندران اولین شهردار زن را به خود دید وقوع انفجار مهیب در دمشق (۱۶ مهر ۱۴۰۴) هشدار کنگره آمریکا به ترامپ | روابط آمریکا و هند را ترمیم کن ارزیابی سی‌ان‌ان از مذاکرات آتش‌بس غزه در مصر اتحادیه اروپا خواهان ازسرگیری همکاری ایران و آژانس شد انتقاد تند لاوروف از بازگرداندن تحریم‌های ایران پارلمان ترکیه حملات اسرائیل به ناوگان صمود را محکوم کرد افسانه نادری‌پور، عضو کمیته مشورتی شورای حقوق بشر سازمان ملل شد واکنش مکرون به آزادی شهروند فرانسوی بازداشت شده در ایران پوتین وارد دوشنبه شد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) حملات مقاومت به مواضع نظامیان اسرائیلی در شمال‌غرب و جنوب غزه عملیات قسام برای اسارت نظامی اسرائیلی | «وزیر جنگ» در منطقه بوده است ایران زندانی فرانسوی را آزاد کرد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) شمار تلفات ارتش پاکستان در حمله تروریستی امروز به ۱۷ نفر رسید (۱۶ مهر ۱۴۰۴) انهدام کارگاه پهپادی اوکراین در خرسون (۱۶ مهر ۱۴۰۴) برگزاری جلسه پیگیری طرح‌های افزایش تولید انرژی با حضور پزشکیان رزمایش نظامی بزرگ ونزوئلا در واکنش به تهدیدات آمریکا ترامپ خواستار بازداشت شهردار شیکاگو و فرماندار ایلینوی شد
سرخط خبرها

وزیر دفاع: بخش عظیمی از اراضی آلوده به مین در کشور پاکسازی شد| آماده همکاری برای مین‌زدایی دیگر کشور‌ها هستیم

  • کد خبر: ۱۵۷۱۵۶
  • ۱۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲
وزیر دفاع: بخش عظیمی از اراضی آلوده به مین در کشور پاکسازی شد| آماده همکاری برای مین‌زدایی دیگر کشور‌ها هستیم
وزیر دفاع با اشاره به برخورداری کشورمان از دانش تولید تجهیزات مین‌زدایی، گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای مسئولیت‌های بشردوستانه خود و با تکیه بر توان داخلی، بخش عظیمی از اراضی آلوده به مین در کشور را پاکسازی کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، امیر سرتیپ آشتیانی به مناسبت روز بین المللی آگاهی از خطر مین و کمک به اقدام علیه آن پیامی صادر کرده است که متن آن به شرح زیر است:

روز جهانی آگاهی از خطر مین و کمک به اقدام علیه آن، یادآور نیاز به توجه مضاعف برای امنیت، رفاه و توسعه محیط انسانی برای زندگی بی دغدغه بشمار می‌آید. این مولفه ها، همواره ذهن آحاد انسانی را به خود مشغول کرده و ملت‌ها در پهنه تاریخ همواره به دنبال دستیابی به آن‌ها بوده اند و در این میان به دلیل وجود تعارضات در اهداف و منافع کشور‌های استعمارگر، این روند همواره دستخوش فجایع زیانباری از انواع مختلف تهدید و اقدامات تخریبی و خشونت آمیز و در بالاترین سطح آن یعنی جنگ بوده اند.

نکته مهم آن‌که ملت‌ها هیچگاه برای آغاز جنگ‌ها تصمیم گیر نبوده‌اند، بلکه صاحبان قدرت و سلطه‌گران یک‌جانبه‌گرا، با ترسیم اهداف یا منافعی خارج از مرز‌های شناخته شده جغرافیایی خودشان، وارد معرکه جنگ شدند، اما آثار زیان بار این جنگ‌ها از جمله کشته شدن، مجروحیت، نقص عضو، پیامد‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، صنعتی، زیرساختی را ملت‌ها متحمل شدند. در واقع این دولتمردان و حاکمان توسعه طلب، متجاوز و جنگ افروز بوده اند که جنگ‌های خانمانسوزی را بر سایرین تحمیل کرده اند.

جنگ پدیده شومی است که طبیعت ذاتی آن، زیاده طلبی صاحبان قدرت است و تا زمانی که این منطق بر مناسبات جهانی حاکم باشد، می‌توان پیش بینی کرد که پدیده جنگ، یک امر واقعی است لذا باید ابتدا با منبع اصلی و زمینه‌های جنگ مقابله کرد.

تصور بر این است کسی که قدرت دارد می‌تواند صاحب حق هم باشد. زمان زیادی از این شعار و پذیرش آن در ذهن ملت‌ها گذشته است. ملت بزرگ ما از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، همواره سعی نموده با پرداخت هزینه‌های زیاد، نمادی برای مقابله و مواجهه با خواسته‌های نامشروع کشور‌های استعمارگر، متکی بر ارزش‌های خودساخته و انسانی باشد. آنچه که در طول سالیان پس از انقلاب اسلامی به پشتوانه ملت سرافراز در مواجهه با تحریم‌های ظالمانه سیاسی، اقتصادی و فناورانه تحمیل شده، نمادی است با ارزش در ارائه الگویی برای ایستادگی در مقابل کشور‌های متجاوز و امیدآفرینی در ملت‌ها و مستضعفان برای مقاومت و پیروزی.

ملت ما در طول هشت سال در معرض وحشیانه‌ترین تهاجم و تجاوز قرار گرفت. جنگی فراگیر که با حمایت برخی دولت‌های غربی  علیه ملت ما تحمیل شد. در سایه این جنگ، بخش وسیعی از کشور ما، به اشغال دشمن درآمد و در این میان بیش از ۴۲۰۰۰۰۰ هکتار از اراضی کشور، آلوده به حدود ۲۰ میلیون انواع مین زمینی، مواد منفجره و سلاح‌های خوشه‌ای شد و این بدان معنی است که بخش قابل ملاحظه‌ای از اراضی ما که محل کار و اشتغال و امرار معاش مردم بود، در معرض تهدید و آسیب قرار گرفت.

وجود این وسعت آلودگی و حجم مین به عنوان یک معضل بزرگ، علاوه بر پیامد‌های سوء وسیع در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، منجر به بروز حوادث تلخ و کشته و مجروح شدن زنان، مردان و کودکان شد و سال‌های متمادی باعث بروز تهدید و سلب آسایش و امنیت برای اهالی این مناطق گردید. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در انجام این فعالیت‌ها تنها از دانش، تجربه و تجهیزات داخلی که می‌توانست برای رفع این معضل به ما کمک کند بهره گرفته و با اتکاء به توان و ظرفیت‌های بومی، این اقدامات چشمگیر را انجام داده است.

امروز با افتخار اعلام می‌کنم که با وجود تحریم‌های روزافزون، جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای مسئولیت‌های بشردوستانه خود و با تکیه بر توان داخلی، بخش عظیمی از اراضی آلوده به مین در کشور را پاکسازی کرده و همچنین دانش تولید تجهیزات مین زدایی را به دست آورده است. ما داشته‌های خود را سرمایه‌ای برای جامعه بشری می‌دانیم لذا آمادگی داریم برای رفع آلودگی اراضی تحت تأثیر مین‌های زمینی، با کشور‌های دیگر و سازمان‌های بین المللی مربوطه مشارکت و همکاری نماییم. از سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بین المللی مرتبط در زمینه مین زدایی انتظار داریم در راستای انجام مسئولیت و وظیفه ذاتی خود؛ تسهیل گر این همکاری‌ها باشند.

در پایان ضمن قدردانی از تمامی زحمات فعالان عرصه مین زدایی، از کلیه عزیزانی که در گرامیداشت این روز سهیم بوده‌اند تشکر کرده و امیدوارم همه کشور‌ها فارغ از ملاحظات سیاسی، با درک درست از مشکلات جوامع متاثر از آلودگی مین و مواد منفجره به جامانده از جنگ، بتوانند گام‌های مؤثرتری را بسوی جهانی عاری از مین برداشته و به اندازه توان خود در این امر مقدس و بشردوستانه مشارکت کنند تا بتوانیم به تحقق این آرمان بزرگ که همانا رفع کامل این تهدید و ایجاد صلح، ثبات، امنیت، آسایش و توسعه ناشی از این اقدام  بشردوستانه است، دست یابیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->